Disputen

Disputen zijn kleine subverenigingen van K.A.V. Alcuinus. Bij een dispuut zitten mensen uit verschillende jaargangen van de vereniging die buiten de officiële activiteiten van K.A.V. Alcuinus nog diverse andere activiteiten organiseren zoals bijvoorbeeld broer-zusjes dagen, diners, feesten, borrels etc.

Alcuinus bezit op dit moment in totaal vier actieve disputen: één mannendispuut en drie gemengde disputen waaronder een dispuut waarvan de leden oudheren van de vereniging zijn.

Om bij een dispuut te mogen, moet je eerst gevraagd worden door het dispuut. Daarna zal je eerst een aspirant-tijd moeten doorlopen.

Vanaf 5 personen is het ook mogelijk een dispuut op te richten. Hiervoor moet op een algemene ledenvergadering het de naam van het dispuut worden aangekondigd en de statuten en een korte beschrijving (voor op deze pagina) moeten bij het bestuur ingereikt worden. Voor bijzonderheden en regelgevingen omtrend disputen zie het huishoudelijk reglement van Alcuinus.

Onze Disputen

 

Heerendispuut Cervirex

cervirex

H.D. Cervirex is een exclusieve vriendengroep die verder durft te denken dan het studentenleven, dientengevolge zullen de bierkoningen steevast eensgezind door het leven gaan. Het streven is het naleven van de grondbeginselen van een traditioneel heerendispuut, dit door middel van een hoop gezelligheid, aardige discussies, de nodige biertjes en een gezonde portie klasse tijdens de wekelijkse activiteiten.

 

 

 

Dispuut Venator Dominus

ΦΔ is een select collectief dat zich in een breed scala aan activiteiten verdiept, niet alleen binnen het studentenleven, maar vooral ook daarbuiten. Venator Dominus houdt zich voornamelijk bezig met het beleven van fascinerende en nieuwe ervaringen. Dit alles wordt uiteraard te allen tijde begeleid door goede humor en een paar (of wat meer) glazen Jägermeister.

Dispuut Mena

Op 11 oktober 2017 was het moment eindelijk daar, ineens stond het damesdispuut Mena klaar. Mena bestaat momenteel uit 7 godinnen, die samen aan een geweldige tijd gaan beginnen. Een feest met drankjes en dansjes in de kroeg, is voor de vrolijke dames natuurlijk nooit genoeg. De studententijd is niet alleen maar feesten, zo staat Mena open voor vrije geesten. Er worden verschillende activiteiten gepland, van koken tot klimmen en de volgende is nog onbekend. Zeven vrouwen samen is best speciaal, vandaar is Mena dan ook geniaal.

Dispuut Limburgia

Dispuut Limburgia heeft zijn geboorteakte in Cambridge (UK) liggen, april 1990. George (scheikunde), Leon (elektronica), Richard (engels-geschiedenis), Frans (werktuigbouwkunde) en Ike (natuurkunde) stelden toen het grondstatuut op: mondiale bewustwording vergt psychische and fysische offers, oftwel cheap cheap. Het elkaar overal bezoeken is een typische bezigheid, die hieraan voldoet, hetgeen geen triviale zaak is gezien onze woonplaatsen, die we daarbij ook nogal eens wisselen. Limburgia heeft veel van de werld op characteristieke wijze verkend, o.a. Roemenië, Rusland, Sri Lanka, Thailand, Maleisië, Burma, de Krim (toen nog Ukraine), Australië, Schotland en Madeira.
Lid worden van dispuut Limburgia is nog steeds mogelijk. Daarvoor dien je alle huidige leden thuis bezocht te hebben, natuurlijk wel op basis van bovengenoemde grondregel; ondanks verwoedde pogingen van dapperen heeft tot nu nog niemand de eindstreep gehaald. Desalniettemin heeft dit altijd tot vriendschappelijk verdieping en goede herinneringen geleid. Limburgia daagt dan graag andere disputen uit tot gezamelijke passende activiteiten.

Oud-Disputen

  • Dispuut de Steen (april 2013 –  oktober 2017)
  • Damesdispuut Diwia (mei 2015 – oktober 2017)