De Vereniging

K.A.V. Alcuinus is kort voor

Katholieke Academische Vereniging ‘Alcuinus’; vereniging van Nederlandse studenten en afgestudeerden van de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule te Aken.

Alcuinus is dé Nederlandse studie- en studentenvereniging van de RWTH en FH Aachen. Als Nederlandse studentenvereniging zetten wij ons in voor de bevordering van de geestelijke, culturele en maatschappelijke belangen van de Nederlandse studenten aan de RWTH en FH Aken.

In 1957 stichtte een groep ontevreden studenten een nieuwe vereniging in Aken. K.A.V. Alcuinus. Op 13 juli 1959 werd Alcuinus algemeen erkend door Koningin Juliana en startte de bevlogen geschiedenis der Alcuinezen. Het ontwikkelde zich tot een democratische vereniging, onderhield levendige internationale contacten, manifesteerde zich op sportevenementen en organiseerde vele, vaak ‘natte’ feesten voor zijn leden.

Ook anno 2017 is Alcuinus nog dé studie- en studentenvereniging voor Nederlanders in Aachen. Alcuinus organiseert activiteiten zoals pokeravonden, een reis naar de Batavierenrace, verenigingsavonden in café Sowiso, semesterdiners, casinoavonden, de “Feuerzangenbowle” etc.

Buiten activeiten voor haar leden helpt Alcuinus ook studenten en scholieren die interesse hebben aan een studie in Aken. Zo worden er onder andere meeloopdagen, voorlichtingen en informatieavonden georganiseerd. Zo is ook het project Studeren in Aken het geesteskind van de leden van Alcuinus.

Alcuinus houdt nauw contact met haar oudherenbond, die hier online te bereiken is.